Bij deze sambalboontjes aten wij gekookte rijst, omelet en kroepoek.
Sambalboontjes
(een familie)- 2 kilo sperziebonen
- 3 eetlepels olie
- 3 uien, gesnipperd
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels sambal
- 1 blikje (400 ml) kokosmelk
- 2 tomaten, in kleine stukjes
- zout
Verhit de olie in een grote (braad)pan en fruit hierin de ui een paar minuten. Pers de knoflook erboven uit en bak even mee. Voeg dan de sambal toe en schep de boontjes erdoor.
Voeg de kokosmelk en zout naar smaak toe. Breng aan de kook en kook de boontjes in ongeveer 10 minuten gaar. Roer af en toe zodat alle boontjes een keer onder in het kookvocht hebben gelegen. Anders krijg je onderin te gare en bovenin te rauwe boontjes. Schep op het laatst de tomaten erdoor en proef of er nog zout of sambal bij moet.
Weetje ik knip sperzieboontjes gewoon :] -of had ik dat niet moeten zeggen-
BeantwoordenVerwijderen