maandag 13 augustus 2012

Cake met zomerfruit en amandelen

Naast de plaatjesbrownie bakte ik voor de verjaardag van mannetje Q ook nog snel cake. Wel in een ronde springvorm, want dat staat meteen een stuk taartachtiger.

Cake met zomerfruit en amandelen

(springvorm doorsnee 22 cm)
  • 4 eieren
  • 200 gram suiker
  • 1,5 dl yoghurt
  • 50 gram boter, gesmolten
  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 50 gram amandelen, gehakt
  • 200 gram zomerfruit (aardbeien, frambozen, bosbessen)
Klop de eieren met suiker ± 5 minuten tot een luchtig mengsel.
Meng de yoghurt en de gesmolten boter erdoor. 
Meng dan het zelfrijzend bakmeel en het bakpoeder erdoor. 
Meng tenslotte het fruit en de amandelen door het beslag.
Giet het beslag in een ingevette en met bloem bestoven springvorm.
Bak de cake in een voorverwamde oven van 175C in ± 45 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen