Morgen maak ik ´m weer. Wil je ´m ook proeven? Kom ´m dan afhalen via thuisafgehaald.
Salade met courgette, boontjes, avocado, kikkererwten en sesamdressing
(5 personen)- 5 eetlepels sesamzaad (liefst wit en zwart)
- 2 courgettes (± 650 gram)
- olijfolie
- 1 teentje knoflook
- wat munt
- 400 gram sperzieboontjes
- 400 gram gare kikkererwten
- 2 rijpe avocado´s
- iets citroen- of limoensap
- 4 eetlepels tahin
- 6 eetlepels yoghurt
- peper, zout
Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan tot het licht kleurt. Laat afkoelen op een bord.
Snijd de courgette in 2 mm dunne plakken. Bestrijk licht met olie. Verhit een grillpan en gril de courgette aan elke kant ± 2 minuten tot je mooie grilstrepen ziet. Dit moet waarschijnlijk in gedeelten. Gril ook het teentje knoflook mee. (dan is het rauwe eraf). Leg de courgette op een bord (mag gestapeld) en bestrooi met wat peper, zout en munt.
Haal de boontjes af. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de boontjes ± 3 minuten tot ze net gaar zijn. Spoel af met koud water en laat uitlekken.
Meng de tahin en yoghurt in een kommetje. Pers de knoflook erboven uit. Verdun eventueel iets met water en proef of er zout of peper bij moet.
Haal de schil van de avocado´s en snijd of breek in stukjes. Bedruppel met wat citroensap.
Verdeel de courgette, sperzieboontjes, kikkererwten over een schaal. Schep een beetje dressing over de laagjes. Verdeel de avocado erover en druppel daarop de rest van de dressing. Bestrooi met het sesamzaad.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten