Na het zeven van het mengsel houd je een schaaltje vol amandelprut over. Dit kun je prima ergens anders in verwerken. Ik gooide het zolang in de vriezer en maakte iets later ongeveer deze taart.
Amandelijs
- 750 ml volle melk
- 225 gram suiker
- 3 eetlepels maizena
- 185 gram amandelmeel / fijngemalen amandelen
- een drupje amandelessence
Breng 2/3 deel van de melk aan de kook.
Roer ondertussen de rest van de melk met de suiker en maizena tot een papje. Voeg dit toe aan de kokende melk en laat 2 minuten koken tot je een vla krijgt. Blijf roeren en zet het vuur la(a)g(er) want anders brandt het aan.
Roer van het vuur af het amandelmeel door de vla. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en zet dan een nacht in de koelkast.
Druppel de volgende dag het drupje amandelessence erin en wrijf het mengsel dan door een zeef. (Bewaar de amandelprut) Giet de vla in de ijsmachine en draai er in ± 30 minuten ijs van.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten