zaterdag 18 augustus 2012

Vakantie-eten Italië - 2

Als je in Nederland zwaardvis koopt, is het bijna altijd een mooi min of meer driehoekig stukje witte vis. In Italië lag bij de viswinkel een moot zwaardvis van - ´s ochtends - zo´n 35 cm dik. Mèt vel. Toen wij aan het einde van het ochtend ons stukje vis gingen kopen was daar niet zo heel veel mee van over. Dus helaas geen foto van de mooie moot.

Deze moot wordt in de lengte en breedte (door de graten heen) in vieren gehakt, en van elk stuk worden vervolgens plakjes gesneden: de driehoeken. Maar dan nog met in een hoek een stuk graat, en met het vel er nog aan. Voor ons waren 2 van zulke driehoeken genoeg.

Zwaardvis met tomaatbasilicumsalsa

(3 personen)
  • 400 gram zwaardvis (2-3 plakken)
  • peper, zout
  • 3 tomaten
  • flink wat basilicum
  • paar gehakte olijven
  • scheut olijfolie
Bestrooi de vis met peper en zout. 
Verhit een grilpan tot heet. Bestrijk de vis met olijfolie en gril de vis 2-3 minuten aan elke kant. Hij moet net gaar zijn, anders wordt ie droog.
Snijd ondertussen de tomaten in kleine stukjes. Scheur het basilicum fijn. Meng tomaat, basilicum, olijf en wat olie. 

Wij aten er ook nog pasta en paprika bij. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen