woensdag 21 november 2012

Groene tomatenchutney

Dit jaar was een goed tomatenjaar. In de vriezer liggen nog heel wat tomatenstukjes waar ik echte tomatensaus van ga maken. Niet alle tomaten worden aan het eind van het seizoen meer rood. Van deze groene tomaten kun je nog wel prima chutney maken.

Groene tomatenchutney

(3 potten)
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 appel, in blokjes
  • 3 dl azijn
  • 4 kruidnagels
  • 1,3 kilo groene tomaten
  • 100 gram rozijnen
  • 350 gram bruine basterdsuiker
Doe de ui en appel met de azijn en kruidnagel in een pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten zacht pruttelen.
Snijd ondertussen de tomaten in stukjes. Voeg de tomaten, rozijnen en suiker toe aan het mengsel in de pan. Breng weer aan de kook en roer geregeld. Laat dan nog ± 30 minuten zacht pruttelen. 
Maak ondertussen lege jampotten of weckpotten brandschoon (heet sodasopje en naspoelen met kokend water en omgekeerd op schone theedoek laten uitlekken) Als het nog heel dun is, zet dan het vuur hoog en laat al roerend een stuk inkoken. 
Schep de chutney in de schone potten en draai de deksels erop. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen