De salade heeft een aantal knapperige elementen. Ik combineerde ´m met een pompoenpuree met blauwe kaas. Echt een perfecte combinatie al zeg ik het zelf. Dat ga ik vaker doen. Zeker met in het achterhoofd de 3 flespompoenen die nog op de trap liggen. Dat waren er overigens eerst 5, dus ik ben al een eind op weg.
Salade met dadels, amandelen en pitabrood
- 1 rode ui
- 1 eetlepel (appelcider)azijn
- 100 gram dadels
- 100 gram amandelen
- 1-2 kropjes little gem
- 1/3 bosje platte peterselie
- 4 pitabroodjes
- 2+1 eetlepels olijfolie
- 20 gram boter
- 1 theelepel sumak
- 1 eetlepel limoensap
Pel de ui en halveer. Snijd elke helft in hele dunne boogjes. Doe de ui in een kommetje met de azijn en een snuf zout en meng even goed. Laat 15 minuten staan. Giet de azijn af.
Haal de pit uit de dadel en snijd in kleine stukje. Laat eventueel 15 minuten weken in wat heet water.
Hak de amandelen grof.
Scheur de blaadjes sla in kleine stukjes en haal de blaadjes bladpeterselie van de steeltjes af. Was de sla en peterselie en slinger droog.
Bak de pitabroodjes af in de oven als je voorgebakken pitabroodjes gebruikt. Scheur ze daarna in stukjes.
Meng de ene lepel olie met de lepel limoensap. Doe er een beetje peper en zout bij.
Verhit de rest van de olie met de boter in een koekenpan. Bak hierin de broodstukjes en amandelen ± 5 minuten tot ze lichtbruin kleuren en knapperig worden. Bestrooi met het sumakpoeder.
Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten