donderdag 8 november 2012

Gestoomde cake met frambozensaus

En dan is dit het derde toetje met frambozen. En dat eind oktober, begin november. Zo op het eerste gezicht lijkt dat nogal buiten het seizoen. Frambozen zullen de meeste mensen associeren met de zomer. Dat klopt, dan heb je verse frambozen. Maar er bestaan ook frambozen die in de herfst vrucht geven, de zogenaamde herfstframbozen (had je niet verzonnen he?).

Hier een foto van ongeveer 3 jaar geleden toen ik 12 weken op Ballymaloe doorbracht.

Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik me afvraag of de frambozen die ik in deze 3 toetjes gebruikte echt van herfstframbozen uit onze streken komen of dat ze uit een ander (zomerser) klimaat zijn ingevlogen.





Gestoomde cake met frambozensaus

  • 150 gram (diepvries)frambozen
  • 20 gram suiker
  • 2 eieren
  • 120 gram suiker
  • 120 gram gesmolten boter
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 40 gram geraspte kokos
  • 2 eetlepels melk
Doe de frambozen met de 20 gram suiker in een steelpannetje. Breng aan de kook en prak wat fijner. Laat een paar minuten pruttelen. Pureer daarna met een staafmixer en zet even opzij.
Vet de puddingvorm goed in en bestuif met bloem. 
Klop de eieren met de 120 gram suiker een paar minuten tot een luchtig geheel. Klop de boter en melk erdoor. Meng dan het bakmeel en de kokos erdoor. 
Giet de frambozensaus onderin de puddingvorm. Zorg dat je niet knoeit op de binnenzijkanten. Schep het beslag er netjes op. Zet de vorm in een pan. Giet er ± 1 liter kokend water bij en zet op het vuur. Laat de pudding ± 1,5 uur zachtjes koken. 
Keer de pudding om op een mooi bord. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten