Hoeveel bladerdeeg je nodig hebt, hangt af van de grootte van de appels. Ik had speciaal kleine appels uitgezocht zodat ik met 1 velletje per appel toe kon.
Appelbollen
(3 stuks)- 2 gedroogde abrikozen
- 1 eetlepel rozijnen
- 2 amaretti of bitterkoekjes
- klein scheute ameretto(likorette)
- kaneel, suiker
- 3 velletjes bladerdeeg
- 3 appels
Knip de abrikozen in hele kleine stukjes, en knip de rozijnen doormidden. Verkruimel de koekjes in een kommetje en meng met rozijnen, abrikozen en likeur.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en rol ze iets uit.
Schil de appels en haal met een appelboor het klokhuis eruit. Doe het abrikozenmengsel in de klokhuisholte. Rol de appels door de kaneel en suiker.
Leg elke appel op een plakje bladerdeeg en vouw het bladerdeeg om de appel heen. Druk het deeg goed vast.
Bak de appels in een voorverwarmde oven van 200C in 20-25 minuten goudbruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten