maandag 29 juli 2013

Basilicumcitroenmousse

Tijdens onze vakantie hadden we, als echte Nederlanders, een klantenkaart van de Oostenrijkse supermarkt genomen. Want wij willen natuurlijk ook profiteren van de aanbiedingen. Ook het supermarktmagazine met recepten kregen we op vertoon van de klantenkaart. Daarin stond onder andere een mousse met basilicum. Hierdoor geïnspireerd maakte ik het volgende toetje.

Basilicumcitroenmousse

(5 glaasjes)
  • 15 gram basilicum
  • 2 blaadjes gelatine
  • 3 eetlepels citroenlimonadesiroop
  • 3 deciliter magere yoghurt
  • 20 gram witte basterdsuiker
  • 2 deciliter slagroom
Snijd de basilicum heel fijn. 
Week de blaadjes gelatine een paar minuten in koud water. Verwarm de limonadesiroop en laat de uitgeknepen gelatine hierin helemaal oplossen. 
Doe de yoghurt in een kom. Klop met een garde de suiker en het gelatinemengsel erdoor. Meng goed. Roer de basilicum erdoor. 
Klop de slagroom stijf. Spatel de slagroom door de yoghurt. Verdeel het mengsel over 5 glaasjes. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen