dinsdag 16 juli 2013

Geroosterde aubergine met paprika, tomaat en peterselie

Ik heb mijn kookboeken weer terug van de buurvrouw. Dit gerecht maakte ik al een tijd geleden, maar ik had 'm nog niet goed opgeschreven. Omdat ik, zeker voor mijn doen, het recept nagenoeg gevolgd had, wilde ik wel even controleren wat ik opschreef.
Dit recept komt uit Ottolenghi - het kookboek. Ik gebruikte een rode en een gele paprika, olijfolie in plaats van zonnebloem- of notenolie en minder olie en azijn en voegde knoflook toe. Het zag er gewoon net zo uit als de foto in het kookboek. Het was erg lekker. Dit zal ik zeker nog eens maken.

Geroosterde aubergine met paprika, tomaat en peterselie

 • 2 aubergines (ongeveer 700 gram)
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • 250 gram kerstomaatjes (ik had gele en rode)
 • 1/2 rode ui, heel fijn gesnipperd
 • 1,5 eetlepel appelciderazijn
 • 1 teentje knoflook
 • 3 eetlepels olijfolie
 • zout
 • 2 theelepels komijn
 • peterselie
Halveer de aubergines in de lengte. Leg ze met de bolle kant naar boven onder een hete gril. Laat de aubergines zolang onder de gril liggen tot ze zwart geblakerd zien. Schep de gare aubergine uit de schil en leg in een zeef. Laat de aubergine een paar uur uitlekken. Hak de uitgelekte aubergine grof. 
Doe de uisnippers en de azijn in een kommetje.
Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Snijd de paprika in blokjes van ongeveer 1 bij 1 cm. 
Halveer de kerstomaatjes. 
Pers het teentje knoflook uit boven de olie. Meng dit, samen met een snuf zout en de gemalen komijn, door de aubergine. Meng de aubergine, paprika, ui met azijn en tomaatjes door elkaar. Bestrooi met flink wat peterselie. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten