dinsdag 2 juli 2013

Doperwtentaart met dragon

Toen ik deze taart als avondeten had, zette ik ook 2 porties op thuisafgehaald. Een buurvrouw van iets verderop kwam ze afhalen. Haar kleine mannetjes favoriete groente is doperwt. Ben benieuwd of hij ze zo ook lekker vond.

Hartige taart met doperwten en dragon

(3-4 personen, quichevorm 22 cm doorsnee)
  • boter en paneermeel voor invetten 
  • 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid
  • 450 gram diepvriesdoperwten
  • 3 eieren 
  • paar takjes verse dragon, blaadjes fijngehakt
  • paar stengels bieslook, gesnipperd
  • 1 deciliter melk
  • (chili)peper, zout
  • 100 gram geraspte (goudse) kaas
Vet de vorm en bestrooi met paneermeel of leg bakpapier op de bodem. 
Warm de oven voor op 200C. 
Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Plak ze goed aan elkaar, anders lekt straks de vulling door de naden heen. 
Doe de diepvrieserwten in een kom met een snuf zout. Overgiet met een halve liter kokend water en laat een paar minuten staan. Giet af.
Klop in een kom de eieren los met de melk en breng op smaak met dragon, bieslook, peper en zout. 
Verdeel de doperwten over de taartbodem. Giet het eimengsel erover en bestrooi met de kaas. Bak de taart in 30-40 minuten bruin en gaar. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten