Courgettetaart met feta
- 10 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
- boter en paneermeel voor invetten
- 1 kilo courgette
- zout, peper
- 4 eieren
- 2 eetlepels fijngehakte dragon / oregano
- 1 deciliter melk
- 100 gram feta
Vet een lasagneschaal in met boter en bestrooi met paneermeel.
Bekleed de vorm met de plakjes bladerdeeg. Het geeft niet als er wat over de randen hangt, het is de bedoeling dat de bovenkant ook bedekt wordt, dus bewaar ook wat plakjes daarvoor.
Rasp de courgette grof boven een vergiet. Bestrooi tussentijds met wat zout en peper en laat de courgette zo een half uurtje staan. Duw daarna het vocht er grotendeels uit.
Klop de eieren los met wat peper en zout, de kruiden en de melk.
Verdeel de courgette over de deegbodem en giet het eimengsel (houd 1 lepel apart) erover. Verkruimel de feta erboven. Sla de overhangende bladerdeegplakjes terug en gebruik de laatste plakjes om de bovenkant af te dekken. Maak met een appelboor 2 gaatjes in het deksel. Bestrijk de bovenkant met het achtergehouden eimengsel.
Bak de courgettetaart in een oven van 200C in 30-40 minuten gaar en bruin.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten