zondag 26 januari 2014

Koffiedadelcake


Keukenverbouwing - een klusser dit gaten door het plafond boort (gepland hoor) - stof in de garage en bijkeuken - de hele voorraadkast uitmesten en doornemen - de blog van Simone lezen - iets willen (moeten) bakken voor bij de koffie - PING. Daar is het idee geboren. Koffiecake waar kastanjemeel door heen gaat dat ik had gevonden bij het opruimen en meteen iets lekkers bij de koffie. Dat was mijn dinsdagochtend afgelopen week.


Koffiedadelcake

  • 200 gram ontpitte dadels
  • 1 theelepel baking soda
  • 1,5 deciliter versgezette, sterke koffie
  • 20 gram zachte boter
  • 150 gram suiker
  • 1 ei
  • 1 theelepel vanilleextract
  • 1 theelepel kaneel
  • 1/4 theelepel gemalen kruidnagel
  • snuf zout
  • 125 gram kastanjemeel
  • 125 gram bloem
  • 75 gram gehakte walnoten
Vet een cakevorm in en bestrooi met bloem. Leg op de bodem een stukje bakpapier. 
Hak de dadels fijn. Doe ze in een kommetje en strooi de baking soda erover. Giet de koffie erover en laat even staan. 
Verwarm de oven voor op 175C.
Klop de boter met het ei, de suiker en de vanille in een kom tot een romig mengsel. Zeef kaneel, kruidnagel, zout, kastanjemeel en bloem erboven en meng erdoor. 
Meng dan het dadelkoffiemengsel en de walnoten erdoor. 
Verdeel het beslag over de cakevorm. Bak de cake in 50-60 minuten gaar. 

(bron: simoneskitchen.nl - wel aangepast, ik vond het erg veel suiker)

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen