dinsdag 28 januari 2014

Pittig avocadosoepje - foodblogswap

Vorige maand had ik een keertje overgeslagen, maar deze maand doe ik weer mee met de foodblogswap. Op facebook ben ik lid van een foodbloggersgroep waar we elkaar tips & trucs geven, maar ook kookuitdagingen. Een daarvan is de foodblogswap. Iedereen die wil krijgt een blog van iemand anders toebedeeld en kookt daarvan een gerecht. Op deze manier wordt je uitgedaagd om eens iets anders te maken. 
Deze maand mocht ik koken van de blog van Ursula, www.missfromage.nl. De naam doet misschien anders denken, maar er staan zeker niet alleen recepten met kaas op. Via de recepten-index kun je gemakkelijk nakijken welke gerechten Ursula allemaal op haar blog heeft staan. Een brede keus. Ik koos voor dit spicy avocadosoepje. Bij mij in amusevorm als onderdeel van het ex-pwckerstetentje.  

Pittig avocadosoepje

(10-12 glaasjes)
  • 400 ml groentebouillon 
  • 200 ml melk
  • snufje gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • 1 klein, scherp, groen pepertje (rawit), fijngehakt
  • 1 grote, rijpe avocado
  • zwarte peper, zout
  • 1 bosuitje, in ringetjes
  • paar blaadjes verse koriander
Breng de bouillon en melk tegen de kook aan in een pan. Voeg ketoembar en het pepertje toe. Zet het vuur uit. 
Schil de avocado, snijd het vruchtvlees in stukjes en voeg aan de soep toe. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender. Laat de soep afkoelen tot lauwwarm. Proef of de soep goed op smaak is, en voeg eventueel wat peper en zout toe. 
Giet de soep in kleine glaasjes en bestrooi met een paar ringetjes lente-ui en wat verse koriander. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen