vrijdag 8 augustus 2014

Abrikozenyoghurttaart

Deze taart kwam ik tegen op de blog van Caroline en leek me erg lekker. En dat was hij ook. De rozemarijn door het deeg is een verrassende toevoeging waardoor de taart net iets anders wordt. Ik denk dat ik deze maar onthoud voor mijn verjaardag. Het deeg ligt al klaar. Ik verdubbelde namelijk de hoeveelheden voor het deeg en heb de helft ingevroren voor een andere taart. De eidooier is bij mij dan een heel ei geworden. Er liggen nog genoeg eiwitten in de vriezer.

Abrikozenyoghurttaart

(quichevorm met losse bodem van 22 cm doorsnee)
  • 60 gram zachte boter
  • 150 gram bloem
  • 50 gram suiker
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel melk
  • 2 eetlepels verse rozemarijn (heel fijn gehakt)
  • 200 gram griekse yoghurt
  • 1 ei, losgeklopt
  • 75 gram suiker
  • 20 gram custardpoeder
  • 500 gram abrikozen
  • 3 eetlepels (riet)suiker
Meng boter, bloem, suiker, ei, melk en rozemarijn in een keukenmachine of met de mixer tot een deegbal. Verpak in een plastic zakje en leg een half uurtje in de koelkast.
Knip een stuk bakpapier ter grootte van de bodem van de vorm en leg dit hierop. Vet de zijkanten in. 
Warm de oven voor op 180C.
Rol het deeg uit tot een cirkel van 26 cm doorsnee en bekleed de taartvorm hiermee. Leg hierop een vel bakpapier en vul met een steunvulling. Bak de deegbodem 15 minuten. Verwijder dan de steunvulling en het bakpapier en bak nog 10 minuten.
Ontpit ondertussen de abrikozen en snijd in kwarten. 
Roer de yoghurt met het ei, de suiker en het custardpoeder door elkaar. Giet in de deegbodem en verdeel de abrikozen erover. Bak de taart in 35 minuten gaar. 
Bestrooi met de rietsuiker en zet nog een paar minuten onder de gril tot de suiker karameliseert. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen