donderdag 21 augustus 2014

Paksoisalade met sesqmzaad

Bij de kip in meestersaus aten wij deze paksoisalade. Deze serveersuggestie komt ook van aziatische ingrediënten, maar de salade maakte ik ietsje anders.


Paksoisalade


    afbeelding-paksoisalade
  • 400 gram minipaksoi
  • 2 eetlepels sesamzaad (liefst zwart en wit)
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 klein scherp rood pepertje, fijngehakt
  • 1 gemberbolletje, fijngehakt
  • 1 theelepel rijstazijn
  • 1 theelepel vissaus
  • 1 theelepel sesamolie
Was de paksoi, halveer in de lengte maar zorg dat de onderkanten aan elkaar vast blijven zitten. 
Breng een laagje water aan de kook in een stoompan en leg de paksoi in het stoommandjes. Stoom de paksoi in 10-15 minuten bijtgaar. 
Rooster ondertussen het sesamzaad in een droge koekenpan een paar minuten en laat afkoelen op een bord.
Verhit in een klein pannetje de zonnebloemolie met de knoflook. Voeg, als de knoflook heel licht begint te kleuren, de peper toe en fruit 1 minuut mee. Voeg gember, azijn, vissaus en sesamolie toe en zet het vuur uit. Laat in het pannetje zitten zodat je het nog even heel snel heet kunt laten worden als de paksoi op het bord ligt. 
Schik de gare paksoi op een bord of schaal. Besprenkel met de hete dressing en bestrooi met sesamzaad. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten