dinsdag 26 augustus 2014

Salade met witte bonen, bleekselderij en avocado

Dit was een lunch voor mij. Een restje witte bonen van de dag ervoor, een rijpe avocado en nog een paar ingrediënten uit de goedgevulde groentelade in de koelkast. Mijn bordje maakte ik mooi op voor de foto, het bord voor manlief zag er een stuk minder zorgvuldig uit. Ook mijn mooie bordje eindigde in een chaos. Ik moest weg om een kookcrea te geven aan de klas van mannetje Q dus het restant ging in een bakje om na het fietsen nog even snel op te eten.  We maakten tiramisu (opdracht van Q) en een vegapasta. De kinderen hebben geleerd wat een courgette is en dat je de stronk van broccoli ook kunt eten en ik leerde dat het restant van een chocoladereep toch echt opgegeten moet worden. Het leukste vond ik dat ik later een mailtje van een andere ouder kreeg die aangaf dat hun kind nog nooit zo snel zijn avondeten opgegeten had.

Deze lunch is overigens ook mijn inzending voor de foodieswholunch-uitdaging van deze maand.

Salade met witte bonen, avocado

(2 personen)

  • 300 gram gare witte bonen
  • 2 eetlepels pompoenpitolie
  • 1 avocado
  • drupje citroensap
  • 8 radijsjes, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in boogjes
  • peper, zout
Meng de witte bonen met de pompoenpitolie. Schep de plakjes radijs en de boogjes bleekselderij voorzichtig door de witte bonen. Verdeel over 2 borden. Halveer de avocado en trek de schil er voorzichtig af. Snijd in dunne plakken en wrijf in met wat citroensap. Verdeel de plakken avocado over de bonen. Bestrooi met wat peper en zout. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten