zaterdag 16 augustus 2014

Paprikatomatensaus met zoete hint

Een saus van paprika en tomaat, moet ik daar nu een recept voor posten? Misschien lijkt het een basisrecept, maar deze is toch weer een tikje verrassend. Ik maakte 'm bij gehaktbrood met olijven en een bulgurgerecht. Dit was eigenlijk de groentecomponent van de maaltijd.

Paprikatomatensaus met zoete hint

(4 personen)
    afbeelding-tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper, fijngehakt
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 800 gram paprika, in reepjes
  • 1,5 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel citroensap
  • zout
Verhit de olie in een hapjes- of braadpan. Fruit de ui een paar minuten. Fruit de knoflook en peper een minuutje mee. Voeg dan de tomatenpuree en de inhoud van het blik tomaten toe en een half blik water. Plet de tomaten met een lepel. Breng aan de kook en voeg paprika, kaneel, honing, citroensap en zout naar smaak toe. Laat 15 minuten pruttelen. 
Proef en voeg eventueel nog wat honing, citroensap of zout toe. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen