
Spruitjes met sinaasappel en walnoten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1/2 rode ui, gesnipperd
- 500 gram spruitjes, kontje eraf en gehalveerd
- 1 theelepel komijnzaad (of de gemalen variant)
- 1 sinaasappel
- zout naar smaak
- 50 gram walnoten, grofgehakt
- 3 eetlepels verse koriander, gehakt
Rasp de sinaasappel. Pers 1 helft uit. Schil de andere helft zo dik dat het wit meekomt, en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Verhit een wok. Voeg de olie toe. Bak de ui en spruitjes een paar minuten op hoog vuur tot je lichte schroeiplekjes ziet. Voeg dan een kopje water toe en laat dit weer verdampen terwijl je de spruitjes geregeld omschept. Voeg het komijnzaad en zout naar smaak toe. Proef of je de spruitjes gaar genoeg vindt. Herhaal anders het water toevoegen en laten verdampen. Voeg sinaasappelsap, -rasp en -vruchtvlees en de walnoten toe en schep even om. Bestrooi met de verse koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten