Turks knoflookbrood met tuinbonenpuree, cottage cheese en radijs
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 (klein) turks brood
- 400 gram tuinbonen (gedopt gewicht)
- blaadjes van 3 takjes munt
- 2 eetlepels griekse yoghurt
- 1 bakje cottage cheese (250 gram)
- peper, zout
- 1 bosje radijs
Pers de knoflook boven de olie uit. Halveer het brood over de breedte en bestrijk met de knoflookolie. Leg het brood op een bakplaat en bak in 15-20 minuten op 180C goudbruin.
Kook de tuinbonen net gaar en dubbeldop ze eventueel (deels). Prak ze fijn of pureer met de staafmixer. Meng de yoghurt en de fijngeknipte munt erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
Roer ook wat peper en zout door de cottege cheese. Maak de radijsjes schoon en snijd in plakjes.
Verdeel de tuinbonenspread en cottage cheese over het brood en bestrooi met de radijs.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten