woensdag 3 juni 2020

Taart met limoenpudding en witte chocolade



Je mag deze taart ook in een ronde vorm bakken hoor. Maar ik dacht, ik gebruik de rechthoekige vorm weer een keer. Voor de smaak maakt dat natuurlijk niet uit. Dit was er ook weer in de categorie "witte chocolade opmaken". De combi met limoen blijft geslaagd. Kon ik mooi de limoenlikeur gebruiken die ik in de foodybox kreeg. 

Taart met limoenpudding en witte chocolade

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - rechthoekige vorm 35 bij 11 centimeter met losse bodem)

  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter, koud en in kleine blokjes
  • 10 gram poedersuiker
  • 1-2 eetlepels ijskoud water
  • 200 milliliter limoensap (± 6 limoenen0
  • 30 gram suiker
  • 50 milliliter melk
  • 10 gram custardpoeder
  • 15 gram maizena
  • 2 eetlepels limoenlikeur
  • 150 gram witte chocolade, callets of grof gehakt
  • 50 milliliter melk
Meng bloem, poedersuiker en boterblokjes met de keukenmachine tot een kruimelig mengsel. Meng er 1 lepel water door en kijk of het deeg samenkomt. Als het erg kruimelig blijft, voeg dan nog een drupje water toe. Rol het deeg uit en bekleed de vorm ermee. Zet de vorm een uur in de koelkast om het deeg te laten rusten. 
Leg een stuk bakpapier (of een siliconen bakvel) op het deeg en vul met een blindbakvulling (bijvoorbeeld overjarige gedroogde peulvruchten - heel vaak opnieuw te gebruiken). Bak de bodem 20 minuten op 170C. Verwijder dan de bonen en het bakpapier. Bak de deegkorst nogmaals 20 minuten tot deze gaar en lichtbruin is. Laat afkoelen. 
Maak ondertussen de limoenpudding. Breng hiervoor het limoensap met de suiker aan de kook. Roer in een kommetje melk, custard en maizena door elkaar. Roer dit papje door het kokende limoensap, zet het vuur laag en laat 2 minuten doorpruttelen. Laat iets afkoelen en roer er dan de limoenlikeur door. Verdeel de pudding over deegkorst. 
Doe de witte chocolade in een hittebestendige kom. Hang deze op een pan met daarin een laagje bijna kokend water. Laat de chocolade rustig smelten en roer dan door tot een glad mengsel. Roer er de melk door. Verdeel de witte chocolade over de limoenpudding en zet nog zeker 2 uur in de koelkast om op te stijven. 
Als dessert lekker met een glaasje limoenlikeur. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten