woensdag 10 juni 2020

Broodje oesterzwam met truffelmayonaise


In de laatste foodybox die ik kreeg zat een potje truffelmayonaise van Ton. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik niet zo van een truffelsmaakje houd, maar Ton verdient het wel om even aandacht te krijgen. Zijn gewone mayonaise, die ik een paar jaar geleden ook al eens kreeg, is in elk geval erg lekker. 
De truffelmayonaise combineerde ik met oesterzwammen op een broodje. Hadden we zomaar een luxe lunch waar een zeker iemand ook erg blij van werd. 

Broodje oesterzwam met truffelmayonaise

(2 broodjes)
  • 1 ei
  • 2 theelepels sojasaus
  • 3 eetlepels panko (of gewoon paneermeel)
  • 2 theelepels zwart sesamzaad
  • 2 theelepels wit sesamzaad
  • 100 gram grote oesterzwammen
  • 2 eetlepels koolzaadolie
  • 2 (pompoenpit)broodjes
  • truffelmayonaise naar smaak
  • 25 gram rucola of gemengde sla
  • paar plakjes (zoetzure) komkommer
Klop het ei los met de sojasaus in een bakje met een platte(re) bodem. 
Meng panko met sesamzaad in een ander bakje. 
Dip een oesterzwam met de bovenkant in het ei en daarna in het pankomengsel. Leg met de gepaneerde kant naar boven op een bord of bakplaat. 
Verhit de olie in een koekenpan en zorg dat deze gelijkmatig over de bodem van de pan verdeeld is. Leg de oesterzwammen met de gepaneerde kant onder in de pan, duw iets aan en bak op halfhoog vuur tot het het korstje goudbruin is. Als je denkt dat de oesterzwam nog niet gaar is, kun je 'm voorzichtig omdraaien en nog even op de andere kant bakken. 
Snijd ondertussen de broodjes doormidden en besmeer de snijvlakken met een beetje truffelmayonaise. Verdeel de sla en komkommer over de onderkant. Leg de gebakken oesterzwammen op de sla. Lepel er extra mayonaise naar smaak over en dek af met de bovenkant van het broodje. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten