dinsdag 16 juni 2020

Kwarktaart met perzik en blauwe bessen


Natuurlijk heb ik de afgelopen weekenden ook al een paar keer aardbeienkwarktaart gemaakt. Op de manier die ik beschrijf in het gelinkte recept of ook, net zoals deze kwarktaart met perzik en blauwe bessen, met een pakje saroma. Dat werkt toch ook wel erg gemakkelijk. En zo'n pakje is zo zoet dat verder suiker toevoegen echt niet nodig is. Dan wel met een pakje aardbeiensaroma. 
Het is wel jammer dat ze niet meer smaken hebben. Nu alleen nog maar karamel (ben bang dat ik daar misselijk van word), chocolade (dat smaakt niet echt naar chocolade ben ik bang), banaan (houd ik niet echt van) en dus vanille en aardbei. Vroeger bestond er ook sinaasappel, framboos en pistache, maar dat willen wij Nederlanders niet meer. Het schijnt dat er in andere Europese landen nog wel andere smaakjes te vinden zijn. Dat moet ik dan maar onthouden voor als we weer op vakantie kunnen. Edit: ik kijk net op de site van dr. oetker en daar zie ik dat ze nog wel framboos hebben. Maar mijn AH heeft dat dus niet. Dus ga ik maar eens uitzoeken waar dat dan wel te krijgen is. 


Kwarktaart met perzik en blauwe bessen

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - springvorm 20 centimeter)
  • 100-150 gram amaretti
  • 50-100 gram simpele biscuitjes (theebiscuit/mariakaakjes)
  • 100 gram boter
  • 100 gram witte chocolade (callets of grofgehakt)
  • 500 gram kwark
  • 200 milliliter slagroom
  • 1 pakje saroma vanille
  • 2 perziken (vers of uit blik*), in stukjes
  • 150 gram blauwe bessen
  • 1/2 zakje taartgelei (wit)
Klem een stuk bakpapier tussen de rand en de bodem van de springvorm. 
Gebruik in totaal 200 gram koekjes. De door mij gebruikte amaretti smaken redelijk sterk zodat 100/100 nog steeds een goede amandelsmaak oplevert. 
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Smelt de boter op laag vuur maar laat deze niet bruin worden. Roer de kruimels door de gesmolten boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Duw plat met de bolle kant van een lepel. Zet even in de koelkast op hard te worden. 
Doe de chocolade in een hittebestendige kom en hang deze boven een laagje bijna kokend water. Laat de chocolade rustig smelten en roer dan door tot een egaal mengsel. Strijk uit over de koekjesbodem. Zet de vorm weer even terug in de koelkast. 
Klop de slagroom stijf. 
Klop de kwark en saroma door elkaar en spatel de slagroom erdoor. Verdeel over de chocolade, strijk de bovenkant glad en zet minstens een uur in de koelkast. 
Verdeel de stukjes perzik en de blauwe bessen over de kwark. Maak de taartgelei volgens de aanwijzing op de verpakking* en verdeel dit over het fruit. Laat nog minstens een half uur afkoelen in de koelkast voordat je de taart aansnijdt. 
*) als je perziken uit blik gebruikt, gebruik dan de siroop om de taartgelei te maken. Anders is water + een scheut tropische limonadesiroop een alternatief. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten