In onderstaand recept gebruik ik het liefst kleine aardbeien die ik halveer omdat je dan alleen maar buitenkanten van de aardbeien ziet. Maar grote aardbeien in plakjes gesneden kan natuurlijk ook.
Aardbeienkwarktaart
(springvorm met diameter 22 cm)- 125 gram mariakaakjes
- 75 gram harde margarine of roomboter
- 4 blaadjes gelatine
- 2 deciliter slagroom
- 500 gram kwark
- 50 gram suiker
- 3 el aardbeienlimonadesiroop
- 300 gram aardbeien
Verkruimel de mariakaakjes fijn. Smelt de margarine of boter op laag vuur. Zorg ervoor dat deze niet bruin wordt. Meng de margarine met de kruimels. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Laat dit even opstijven in de koelkast.
Week 3,5 blaadje gelatine in wat koud water. Verwarm 2 eetlepels limonadesiroop en los de, goed uitgeknepen, gelatine hierin op. Klop de slagroom met de suiker stijf en klop daarna de kwark erdoor. Klop als laatste het gelatinemengsel er goed doorheen. Verdeel het kwarkmengsel over de kruimelbodem. Laat dit een paar opstijven in de koelkast.
Week het laatste halve blaadje gelatine in wat koud water. Verhit de laatste eetlepel limonadesiroop met 3 eetlepels water. Los de, goed uitgeknepen, gelatine hierin op. Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Leg ze, met de bovenkant naar boven, op de taart. Bestrijk de aardbeien met het gelatinemengsel en laat de taart nog een uurtje in de koelkast opstijven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten