dinsdag 7 juli 2009

Pasta met courgette, salie en rauwe ham

Op mijn bescheiden balkonnetje is een wonder gebeurd. Ik heb een courgette geoogst. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat het eruit ziet dat het er (helaas) bij eentje blijft. Maar toch. Natuurlijk in een week dat er ook net courgette in het groentenpakket zat, maar dat maakt het er niet minder om.


Pasta met courgette, salie en rauwe ham

(2 volwassen en 1 kind)
  • 250 gram (gedroogde) fusilli
  • 2 el olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 courgette, in kleine blokjes
  • 5 blaadjes salie, in ragfijne reepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 3 el crème fraîche
  • peper en zout
  • 100 gram rauwe ham (bijvoorbeeld Coburger ham), in reepjes
Breng gezouten water aan de kook voor de pasta.
Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de gesnipperde ui een paar minuten. Doe de courgette, de salie en de knoflook erbij.
Doe de pasta in het kokende water en kook de pasta volgens de kooktijd van de verpakking gaar. Zorg ervoor dat pasta en saus gelijk klaar zijn.
Bak de courgette etc. een paar minuten mee. Schep de tomaten en de crème fraîche erbij. Verdun met een klein scheutje kookwater van de pasta. Breng op smaak met peper en zout. Denk eraan dat de ham ook nog een zoute smaak geeft.
Schep de reepjes ham en gare pasta door het groentemengsel.

Wat de ham betreft: in reepjes snijden vind ik lastig. Ik knip alle hamplakken tegelijk in stukjes en haal daarna de stukjes van elkaar los.

1 opmerking:

  1. Deze hebben wij met succes gisteren gegeten. Leuk recept met die salie en rauwe ham. Theodoor & Vera vonden het ook heerlijk.

    Ik doe eens in de week boodschappen en maak om deze lijst samen te kunnen stellen eerst een lijstje met gerechten die we gaan eten. Ik deed altijd vooral inspiratie voor recepten op ah.nl... maar ah.nl krijgt geduchte concurrentie van jou bij mij!
    Keep going...

    doeg,
    Else

    BeantwoordenVerwijderen