Toetjes met rood fruit
Ik schreef het al eerder, maar ik heb deze zomer eindelijk fruit rechtstreeks bij de "boomgaardenier" gekocht. Het helpt dus om 10 jaar lang een "te koop: aardbeien en kersen-bord" neer te zetten. Uiteindelijk gaat iemand toch overstag. Hierbij de recepten van 2 toetjes, de ene met kersen en de andere met aardbeien. Het zijn 2 variaties op hetzelfde idee. En natuurlijk kun je ook aardbeien met bitterkoekjes doen, of kersen met lange vingers.
Kersen met bitterkoekjes en mascarponecrème
(4 personen)
- 8 bitterkoekjes
- 1 eetlepel amaretto
- 40 kersen
- 200 gram mascarpone
- 4 eetlepels yoghurt
- 20 gram suiker
- 1 eetlepel kersenlikeur
- 1/2 theelepel citroenrasp (mag uit een potje)
Verkruimel in 4 schaaltjes elk 1 bitterkoekje. Besprenkel dit met wat amaretto. Halveer en ontpit (op 4 na) de kersen boven de schaaltjes. Verkruimel hierboven per schaaltje weer 1 bitterkoekje.
Roer in een kom de mascarpone, yoghurt, suiker, kersenlikeur en citroenrasp goed door elkaar.Verdeel dit mengsel over de kersen met bitterkoekjes en strijk de bovenkant mooi glad. Garneer met een kers.
Aardbeien met lange vingers en mascarponecrème
(4 personen)
- 8 lange vingers
- 1 eetlepel cointreau
- 300 gram aardbeien
- 200 gram mascarpone
- 4 eetlepels yoghurt
- 20 gram suiker
- nog 1 eetlepel cointreau
- 1/2 theelepel citroenrasp (mag uit een potje)
Breek boven 4 schaaltjes elk 1 lange vinger in kleine stukjes. Besprenkel dit met wat cointreau. Snijd (op 4 mooie kleintjes na) de aardbeien boven de schaaltjes in stukjes. Breek hierboven per schaaltje weer 1 lange vinger in stukjes.
Roer in een kom de mascarpone, yoghurt, suiker, cointreau en citroenrasp goed door elkaar.Verdeel dit mengsel over de aardbeien met lange vingers en strijk de bovenkant mooi glad. Garneer met een aardbei.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten