Gevulde puntpaprika
(bijgerecht, 2 personen)- 2 puntpaprika´s
- 100 gram zachte geitenkaas
- een paar blaadjes basilicum, in ragfijne reepjes
- een klein teentje knoflook
- peper
- een klein schepje groentebouillonpoeder
Roer de kaas wat zachter met de basilicum, de uitgeperste knoflook en wat peper. Vul de paprika´s met de kaas.
Doe in een pannetje waar de paprika´s net in passen een bodempje water. Breng dit aan de kook. Los een klein beetje bouillonpoeder erin op. Leg de paprika´s erin. Doe het deksel op de pan. Laat in ongeveer 15 minuten gaar worden.
Couscous met tuttifrutti en tomaat
(2 personen)- 100 gram couscous
- zout
- 1 el olijfolie
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl gemalen komijn
- 1/2 tl gemalen koriander
- 75 gram tutti frutti, in kleine stukjes geknipt
- 2 tomaten, in kleine blokjes
- eventueel een paar gesnipperde muntblaadjes
Verhit in een klein pannetje de olijfolie. Fruit de ui met knoflook een paar minuten. Roer de specerijen erdoor. Voeg de tuttifrutti toe en een klein beetje water. Laat 5 minuten pruttelen.
Schep de tomatenblokjes erdoor en laat even meewarmen. Roer het mengsel door de couscous en bestrooi eventueel met de munt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten