woensdag 8 juli 2020

Cake met frambozen, ricotta en amandelspijs


Na de kersencake van vorige week nog een lekkere cake met zomerfruit. Ik heb een paar frambozenstruiken in de bakken naast het balkon staan. Daar komen wel wat frambozen aan maar jammer genoeg niet zo heel veel. Ik denk dat de struik niet zoveel ruimte heeft om te wortelen. Deze taart dus met frambozen van de markt. 

Cake met frambozen, ricotta en amandelspijs

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - vorm van ± 18 bij 28 centimeter)
  • 150 gram (zachte) boter
  • 130 gram suiker
  • 3 eieren
  • 75 gram amandelspijs, verkruimeld
  • 150 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 125 gram frambozen
  • 125 gram ricotta
  • 1/2 theelepel vanille-extract (of zakje vanillesuiker)
Leg een stuk bakpapier op de bodem van de bakvorm.
Klop de boter met de suiker in een paar minuten tot een romig mengsel. Klop de eieren er 1 voor 1 door. Klop de verkruimelde amandelspijs erdoor. Meng er als laatste bloem en bakpoeder door. Verdeel het cakebeslag over de vorm en strijk de bovenkant glad. 
Roer de vanille door de ricotta. Verdeel de ricotta in kleine dotjes over de bovenkant van de cake. Verdeel ook de frambozen over de cake. 
Bak de cake op 170C in 35-40 minuten gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten