woensdag 1 juli 2020

Kersen-amandelcake


Het is kersentijd. In onze omgeving zie je best wat kersenkraampjes langs de weg. Een week of zo geleden ging ik voorbereid op pad: met contant geld in mijn portemonnee. Op 2 verschillende plekken kocht ik kersen - 1 keer uit de automatiek en 1 keer van een kraampje. Bij elkaar 3,5 kilo kersen. Een deel namen we mee naar familie, maar het grootste deel aten we zo op. En ik gebruikte een portie in deze cake met kersen en amandelen. 

Kersen-amandelcake

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - rechthoekige vorm ± 20 bij 25 centimeter)
  • 100 gram zachte boter
  • 50 gram zonnebloemolie
  • 150 gram suiker
  • 3 eieren
  • paar druppels amandelessence
  • 25 gram gemalen amandelen
  • 125 gram zelfrijzend bakmeel
  • 250 gram kersen, ontpit
  • 25 gram amandelschaafsel
Leg een stuk bakpapier (of bakfolie) op de bodem van de vorm. 
Klop boter, zonnebloemolie en suiker in ± 5 minuten tot een romig mengsel. Klop er 1 voor 1 de eieren door. Klop de amandelessence erdoor. Meng er tot slot het amandelmeel en het zelfrijzend bakmeel door. Verdeel het cakebeslag over de bakvorm en strijk de bovenkant glad. Verdeel de kersen over de bovenkant van de cake. Bestrooi met het amandelschaafsel. 
Bak de cake in ± 35-40 minuten op 170C gaar. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten