woensdag 24 februari 2021

Gnocchi met boerenkool, tomaatjes en parmezaanse kaas


Eigenlijk zouden we iets met bietjes, makreel, dille en pasta eten, maar we waren ineens met z'n tweeën. Dus de plannen omgegooid en in de groentela gesnuffeld. Het resultaat was lekker.  

Voor het in flinters schaven van de parmezaanse kaas werkt een dunschiller goed. De boerenkool kocht ik bij de Lidl, maar ik weet niet of ze dit de hele winter hebben gehad. Op de markt kan ik ook boerenkool aan de stronk krijgen, maar dan is het meteen heel veel en de helft is stronk, waar ik niets mee doe. Dus die verpakking met losse boerenkoolbladen vond ik wel handig en die zijn prijstechnisch ook prima in orde. 

Gnocchi met boerenkool, tomaatjes en parmezaanse kaas

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis - 2 personen

  • 1 eetlepel koolzaadolie
  • 1 rode ui, in kwartringen
  • 1/2 scherp pepertje, heel fijn gehakt (of een theelepel sambal)
  • 400 gram boerenkool, nog aan de stengel
  • 250 gram cherrytomaatjes
  • 2/3 pak gnocchi (à 500 gram)
  • 40 gram parmezaanse kaas, in flinters geschaafd 
  • optioneel: 2 eetlepels pesto
Verhit in een hapjespan de olie en fruit hierin de ui en peper ± 5 minuten tot ze beginnen te kleuren. 
Stroop ondertussen de boerenkool van de stengel en snijd grof. 
Breng water aan de kook met wat zout. 
Bak de boerenkool op hoog vuur mee met de ui, blus met een scheutje water, strooi er wat zout over en laat met een deksel op de pan een paar minuten smoren. Doe de tomaatjes erbij en laat deze meewarmen. 
Kook de gnocchi volgens de aanwijzing op de verpakking (± 2 minuten). Schep ze als ze gaar zijn bij de boerenkool. Als je pesto gebruikt, roer je die er ook nu door. 
Schep op een bord en bestrooi dan met wat flinters kaas. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten