woensdag 3 maart 2021

Omgekeerde appel-kaneelcake met hazelnoot en gember

 

Commentaar van Q op deze cake was dat hij de appel-cakeratio niet goed vond. Hij had liever een dunnere cake gehad zodat je meer appel per hap cake had. Dat kan. Gebruik dan een wijdere vorm en een appel extra. De oventijd wordt dat ook een stukje korter.

Omgekeerde appel-kaneelcake met hazelnoot en gember

(recept van bijnanetzolekkeralsthuis)

  • 25 + 100 gram zachte boter
  • 25 gram (riet)suiker
  • 1 grote appel
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • 125 milliliter zonnebloemolie
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 200 gram bloem
  • 50 gram middelgrof gemalen hazelnoten
  • 4 bolletjes gember, fijngehakt
Gebruik een dichte vorm/ovenschaal, geen springvorm. 
Leg op de bodem een stuk bakpapier en vat de zijkanten van de vorm in. 
Smeer de bodem van de vorm in met de 25 gram boter. Bestrooi met de rietsuiker. 
Schil de appel, snijd in kwarten, verwijder het klokhuis, en snijd in plakjes. Verdeel over het boter-suikerlaagje. 
Klop de 100 gram boter met de suiker luchtig. Klop er 1 voor 1 de eieren door. Klop de zonnebloemolie er scheutje voor scheutje door. Zeef kaneel, bakpoeder en bloem boven het beslag en meng er snel door. Meng tot slot de hazelnoten en gember door het beslag. 
Verdeel het beslag over de appel. Bak de appel-kaneelcake op 170C in ± 1 uur gaar. 
Snijd de cake los van de randen en stort op een bord. Serveer met de appel aan de bovenkant. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten