woensdag 17 maart 2021

Mangocheesecake met witte chocolade en honing-passievruchtkaramel


De inspiratie voor deze taart kwam van een post van Delicious op FB, maar ik heb er toch wel erg mijn eigen draai aan gegeven. De bodem in dat recept werd bijvoorbeeld gemaakt van 500 gram anzac-biscuits. Daaraan zie je dus dat het recept uit de Australische Delicious komt en er niet zo nagedacht is over de verkrijgbaarheid van de ingrediënten. Volgens mij kun je anzac-biscuits niet zomaar in Nederland kopen. Dus ik gebruikte maar andere koekjes en voegde geraspte kokos toe. Verder vond ik de hoeveelheid biscuits ook erg ruim. Met 250 gram kun je ook een vorm van die grootte bekleden. Genoeg kritiek nu, want het idee leverde wel een lekkere cheesecake op die ook nog goed bleef en niet na 1 dag al begon te desintegreren. 

Mangocheesecake met witte chocolade en honing-passievruchtkaramel

(recept van bijnanetnetzolekkeralsthuis - springvorm 14 centimeter)

  • 140 gram haverkoekjes (zoiets, maar de Lidl heeft ze ook)
  • 50 gram simpele theebiscuitjes
  • 20 gram geraspte kokos
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 90 gram boter
  • 2 eieren
  • 40 gram suiker
  • 200 gram roomkaas
  • 10 gram maizena
  • 150 gram mango, gepureerd
  • 60 gram witte chocolade, gesmolten
  • 3 passievruchten
  • 50 gram honing
  • 10 gram glucosestroop
  • 50 milliliter (versgeperst) sinaasappelsap 
  • vruchtvlees van 3 passievruchten
Klem een stuk bakpapier tussen de rand en bodem van de springvorm. 
Maal haverkoekjes en theebiscuitjes tot kruimels in de keukenmachine. Meng kokos en gemberpoeder erdoor. Smelt de boter op laag vuur en zorg dat deze niet bruin wordt. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Verdeel dit over de bodem en (deel van) de rand van de vorm en duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet even in de koelkast. 
Klop de eieren los met de suiker. Meng de roomkaas met de mango en chocolade. Zeef er de maizena boven en roer erdoor. Roer ook de eieren door het roomkaasmengsel. Verdeel de vulling over de koekjesbodem en bak de cheesecake op 150C in ± 1 uur tot de vulling gestold is. Laat, met de ovendeur op een klein kiertje, de cheesecake 1-2 uur in de oven afkoelen en zet daarna in de koelkast om verder af te koelen. 
Verhit de honing met de glucosestroop op middelhoog vuur en laat doorbubbelen tot het begint te karameliseren. Blus af met het sinaasappelsap. Meng er het passievruchtvlees door. Laat nog een paar minuten inkoken tot het wat dikker wordt. 
Giet de saus vlak voor het serveren over de taart. 

2 opmerkingen:

  1. Moet vast heel lekker zijn, Mango, passiefruit en witte chocolade *slik* Overigens maak ik Anzac-koekjes tegenwoordig altijd zelf. Ik vind ze super!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, Anzac-koekjes (overigens ook uit een Australische delicious) maak ik ook zelf. Dat zijn lekkere koekjes. Maar om nu eerst koekjes te gaan bakken en die dan weer te verkruimelen... Dus deed ik gewoon wat kokos door de bodem.

      Verwijderen