Een nieuw jaar

De beste wensen voor 2019 en ik heb meteen een culinaire uitdaging. Probeer eens iets nieuws in het nieuwe jaar. Maak een recept met iets dat je nog niet eerder zelf hebt klaargemaakt. Hierna een overzicht van 10 recepten waarin een ingrediënt gebruikt wordt waar je misschien nog niet eerder mee gekookt hebt. Maar voor alles is een eerste keer. 

1. Parelgort - in dit recept verwerkt op de risottorijstmanier samen met champignons.
2. Aardpeer - samen in een stamppot met zuurkool.

3. Romanesco - echt de allermooiste groente die er bestaat. Hier met een olijvensalsa
4. Cassave - hier heb ik zelf ook nog maar 1 keer wat mee gemaakt, dus ook een uitdaging voor mij. Ik maakte er toen simpel frietjes van. 

5. Edamameboontjes - misschien is het even zoeken, maar in een klein blikje heb je ze in elk geval bij de supermarkt. In deze soort van salade samen met bloemkool, mais en olijven. Een kleurrijk geheel. 
6. Zuurbessen of berberis - een zoektocht waard, deze kleine, rode, zurige besjes. Hier in een recept voor prachtige rijst
7. Vadouvan - een lekker specerijenmengsel dat wat weg heeft van kerrie. Ik maakte er een ragout mee met champignons en ananas. Kun je natuurlijk ook nog kip bij doen. 

8. Quinoa - verwerkt in een heerlijke en kleurige salade met gele bietjes (misschien ook wel een nieuwkomer voor je) en granaatappel. 

9. Gnocchi - deze aardappelpastakussentjes mengde ik met groene kool en een roodschimmelkaasje, le marciaire. Lekker. 

10. Snijbiet - hier moet ik hoognodig zelf ook weer een keer iets mee maken. Sinds ik geen tuin meer heb, heb ik volgens mij geen snijbiet meer gegeten. Ik kan het wel op de markt krijgen, maar het is een groente die je niet zo lang kunt bewaren, en vaak zijn er voor vrijdag en het weekend al andere eetplannen. Dit recept is voor een groentegerecht met kikkererwten, snijbiet en wortel.