maandag 2 februari 2009

Gouden kruimels over aardappel en pastinaak

Manlief zit ergens in een buitenland. Dus dat betekent voor mijzelf en mannetje Q koken. Dat is niet altijd inspirerend. Maar vandaag was er nog een pastinaak die echt op moest. Gelukkig is dat een witte groente, dus die valt nog ergens in te verstoppen. Eigenlijk is het raar dat dat zou moeten, want pastinaak is zoet, dus zou je zeggen dat dat een ideale kindergroente is. Voor zover je daar al een onderscheid in zou moeten maken. Kinderen moeten gewoon alle groente leren eten. Tot zover de theorie. In de praktijk is dat was lastiger. Maar met deze gouden kruimeltjes kom je een heel eind. Het idee komt uit Feest van Nigella Lawson. Zij gebruikt alleen aardappels.

Aardappel en pastinaak met gouden kruimels

(2 personen)

  • 1 ui, in halve ringen
  • 1/2 el olie
  • 400 gr aardappels
  • 300 gr pastinaak
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl melk
  • 1 dl creme fraiche
  • (cayenne)peper en zout
  • 50 gr cornflakes
Verhit de olie in een pannetje en bak de uiringen goudbruin. Zet als deze klaar zijn even apart. Schil de aardappels en pastinaak. Snijd ze in stukjes van ongeveer 1,5 bij 1,5 cm. Doe ze in een pan. Gebruik het liefst een pan met anti-aanbaklaag, want het koekt nogal aan. Schenk melk en creme fraiche bij de groente. Pers het teentje knoflook erboven uit. Doe er peper en zout naar smaak bij. Breng aan de kook en laat afgedekt 15 minuten koken. Stamp de gare groente grof en doe over in een ovenschaal. Leg hierop de uien. Bestrooi met verkruimelde cornflakes. Laat in een oven van 220 C in 15 minuten een gouden korstje krijgen. Wij aten er vissticks bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen