maandag 2 februari 2009

Witte koolsalade met sinaasappel en hazelnoot

Vandaag was het koud weer. We hebben gefietst: heen de wind mee maar terug tegen. En die was koud. Dan zijn we erg blij dat we nog ergens een muts hebben liggen van een van Nederlands rookworstfabrieken. Ondanks de kou toch een salade. Deze week zat er een witte kool in het groentepakket. De vorige keer heb ik er wittekoolschotel (witte kool, kerrie, gehakt, aardappelpuree) van gemaakt. Het restje hiervan zit nog in de vriezer. Dus deze keer moest er maar wat anders mee gemaakt worden, en dat werd een echte coleslaw. 

Witte koolsalade

(2 personen)
  • 200 gram witte kool, heel dun gesneden
  • 1 sinaasappel
  • 50 gr hazelnoten
  • 1 el notenolie
  • peper/zout
  • drupje (appelcider)azijn
  • 2 el yoghurt
  • 1 el fritessaus
Leg de kool in een vergiet. Overgiet met wat kokend water en laat uitlekken.
Snijd de partjes van sinaasappel tussen de vliezen uit en vang het sap op. Knijp de velletjes die overblijven ook nog even goed uit. Meng het sap het de notenolie, azijn, yoghurt, fritessaus en peper en zout tot een dressing. Schep de kool om met de dressing en laat dit nog een tijdje op elkaar inwerken.
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Hak ze daarna grof.
Schep vlak voor het serveren de stukjes sinaasappel en de hazelnoten door de kool.
Wij aten er gebakken aardappels en braadworst bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten