donderdag 19 februari 2009

Dubbele andijviestamppot

Een mooie krop andijvie, dat zat er in het pakket vorige week. Ik houd zelf niet zo van (gaar)gekookte andijvie, maar hoe krijg je dan zo´n krop in je eentje op? Eén oplossing is in elk geval dat er een zusje kwam eten, dus daarmee was al een deel weggewerkt. Maar er was nog steeds over. Dus heb ik maar twee keer andijviestamppot gegeten. Om toch nog een substantieel deel in de stamppot te verwerken, heb ik de andijvie van te voren heel kort in een scheutje olie verhit.


Andijviestamppot (basis)

(2 personen)
  • 600 gram aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • 300 gram andijvie, in dunne reepjes en gewassen
  • 1,5 dl melk (verwarmd)
  • teentje knoflook
  • nootmuskaat, (cayenne)peper
Schil de aardappelen, snijd ze in plakjes, en kook ze in water met wat zout in ongeveer 10 minuten gaar.
Verhit ondertussen in een wok de olie en bak de andijvie heel kort aan totdat ze een klein beetje geslonken is.
Stamp de gare aardappels fijn met de warme melk. Pers het teentje knoflook erboven uit en breng op smaak met peper en nootmuskaat.
Schep de andijvie door de gestampte aardappelen.

Dit is de basis van aardappels en andijvie. Ik heb de volgende twee varianten gegeten.

met geitenkaas en cashewnoten

(2 personen)

Schep nog 1 el verse tijmblaadjes, 100 gram zachte geitenkaas en 50 gram wat grover gemaakte cashewnoten door de stamppot.


met spekjes

(2 personen)

Bak 200 gram spekjes uit. Schep de gebakken spekjes met het vet en een in dunne ringetjes gesneden bosuitje door de stamppot.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten