Broccolitaart
(2 personen - quichevorm 24 cm doorsnee)- 5-6 plakjes deeg voor hartige taart (of bladerdeeg)
- 400 gram broccoli
- 50-100 gram gerookte spekreepjes
- 1 teentje knoflook
- 1 tl tijm
- (cayenne)peper
- 2 eieren
- 0,5 dl melk
- 100 gram geraspte kaas
Laat de plakjes deeg ontdooien. Vet een quichevorm in en bekleed de vorm met de plakjes deeg.
Bak de spekjes op een laag vuur uit. Fruit op het laatst het uitgeperste teentje knoflook even mee.
Snijd de stronk van broccoli in kleine stukjes en kook deze 5 minuten in een bodempje gezouten water. Schep de stukjes bij de spekjes. Kook de roosjes 3 minuten voor.
Klop het ei los met de melk, peper en tijm. Schep het spek-stronkjesmengsel in de vorm. Leg hierop de roosjes. Giet het eimengsel erover heen en bestrooi met de kaas.
Zet de vorm in de oven en bak de taart in 30 minuten bruin en gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten