Natuurlijk kun je ook boter in plaats van margarine gebruiken. Dit doe ik in een appeltaart wel, maar bij een kruimeltjesbodem gebruik ik eigenlijk bijna altijd margarine.
Cheesecake met sinaasappel en witte chocolade
(springvorm van 24 cm doorsnede)- 75 gram almond cookies
- 75 gram mariabiscuitjes
- 100 gram (harde) margarine
- 1 tl oranjebloesemwater
- 2 eieren, gesplitst
- 500 gram kwark
- 200 gram roomkaas naturel
- 75 gram suiker
- 2 sinaasappels
- 100 gram witte chocolade
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine tot hele fijne kruimeltjes. Smelt de margarine in een pannetje. Zorg dat deze niet bruin wordt. Roer de kruimels en boter door elkaar en roer het oranjebloesemwater erdoor. Verdeel deze massa over de bodem van de vorm en druk goed aan. Zet de vorm zolang in de koelkast. (dit deel kun je ook al wat eerder doen)
Verwarm de oven voor op 180 C
Klop het eiwit stijf in een schone, vetvrije kom.
Boen de sinaasappels goed schoon en rasp de schil eraf.
Mix in een andere kom de kwark, roomkaas, suiker, sinaasappelrasp en eidooiers door elkaar.
Schil de sinaasappels dik zodat ook het wit eraf is. Snijd de partjes los. Vang het sap op (wordt niet gebruikt, maar is zonde om weg te gooien). Snijd de partjes elk in 3 stukjes.
Hak de chocolade grof in stukjes van ongeveer 3 bij 3 millimeter.
Schep de chocolade en sinaasappel door het kwarkmengsel. Spatel als laatste het stijve eiwit er doorheen. Verdeel het mengsel over de bodem. Bak de taart in ongeveer 35 minuten gaar.
Laat afkoelen voor het in stukken snijden.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten