zaterdag 24 november 2012

Preirisotto

Deze risotto zou met een milde blauwe kaas in plaats van de parmezaanse kaas denk ik ook erg lekker zijn.
Geef er nog een kleine salade bij voor extra "groenvoer".

Preirisotto

(3 personen)
  • 1 + 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • ± 1 dl witte wijn
  • 1 theelepel verse tijmblaadjes
  • 350 gram prei, in (halve) ringen
  • 1 liter (hete) groentebouillon
  • 350 gram risottorijst
  • peper, zout
  • 50 gram parmezaanse kaas, fijngeraspt
Kook de preiringen ± 3 minuten in de bouillon. Schep uit de bouillon op een bord. 
Verhit de ene lepel olie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui een paar minuten tot deze glazig. Pers het teentje knoflook erboven uit en fruit dit nog 1 minuut mee. Voeg de rest van de olie, de tijm en de rijst toe. Schep om zodat elke korrel rijst met een filmpje olie bedekt is. Giet de scheut wijn erbij en laat verdampen. 
Voeg dan de hete bouillon lepel voor lepel toe, de volgende pas als de voorgaande is opgenomen. Roer geregeld. Laat de rijst zo in ± 20 minuten gaar worden. 
Voeg, als de rijst bijna gaar is, de prei toe om deze warm te laten worden. Roer op het laatst de geraspte kaas erdoor. Proef op peper en zout. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen