donderdag 13 december 2012

Venkelsinaasappelrisotto

Geïnspireerd door de venkelsinaasappelsalade bij een afgehaalde risotto maakte een afhaler een risotto met die smaken. Dat vertelde ze mij weer, dat vond ik een lekker idee, dus probeerde ik dat ook. Ik deed er parmezaanse kaas door, maar ik denk dat deze risotto met geitenkaas ook erg lekker is.

Venkelsinaasappelrisotto

( 2 personen)
  • 1 kleine venkelknol (± 200 gram)
  • 2 sinaasappels
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1/2 rode ui, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillontablet
  • 200 gram risottorijst
  • 50 gram parmezaanse kaas, geraspt
  • versgemalen zwarte peper
Maak de venkelknol schoon, verwijder lelijke plekken en snijd in kleine blokjes. Breng een halve liter water aan de kook en kook hierin de venkelblokjes ± 5 minuten tot ze beetgaar zijn. Schep met een schuimspaan op een bord. Los het bouillonblokje in het kookvocht op en zet de bouillon op het laagste pitje.
Boen de sinaasappels goed schoon en rasp de oranje schil er fijn af. Pers de vruchten uit. 
Verhit de helft van de olie in een braadpan met dikke bodem. Fruit de ui een paar minuten tot ze glazig ziet en fruit dan nog 1 minuut het geperste teentje knoflook en de sinaasappelrasp mee. Doe de rest van de olie erbij en voeg de rijst toe. Schep goed om zodat elke rijstkorrel met een filmpje olie bedekt is. Blus af met de helft van het sinaasappelsap. Voeg dan lepel voor lepel de hete bouillon toe en roer geregeld tot de rijst bijna gaar is. Dat duurt zo´n 15-20 minuten. Voeg dan de rest van het sinaasappelsap en de venkel toe en laat warm worden terwijl het meeste vocht verdampt. Breng op smaak met peper en roer de kaas erdoor. 


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen