De methode om de meringues te maken baseerde ik op het recept uit Home Made van Yvette van Boven.
Minipavlova met granaatappelroom
(6 stuks)- 2 eiwitten
- 1 theelepel maizena
- 1 theelepel azijn
- snuf zout
- 125 gram fijne kristalsuiker
- eventueel roze levensmiddelenkleurstof
- 20 milliliter kokend water
- 2 granaatappels (± sinaasappelgroot)
- 1 deciliter slagroom
- 150 gram mascarpone
- een drupje rozenwater
Verwarm de oven voor op 200C. Bekleed een bakplaat met bakpapier (of siliconenmatje).
Klop de eiwitten in een brandschone kom even los. Klop dan maizena, zout, azijn (en eventueel kleurstof) erdoor tot het schuimig is. Dat duurt niet zo lang. Klop dan de suiker er beetje bij beetje door tot het eiwit goed stijf is. Klop op het laatst het kokende water erdoor. Het moet een stijf, glanzend schuim worden waarin de suiker is opgenomen. Doe het schuim over in een spuitzak en spuit een cirkel op de bakplaat (± 8cm doorsnee) en maak een opstaande, buitenste rand. Maak zo 6 bakjes. Bak de meringues 10 minuten op 200C. Draai dan de temperatuur terug tot 100C. Bak ze dan nog 50 minuten. Laat als de tijd om is de ovendeur dicht en laat de meringues in de afkoelende oven afkoelen. Bewaar daarna tot gebruik in een koektrommel of zo. Voorzichtig aanraken, want het schuim breekt snel.
Breek/snijd de granaatappel doormidden en wrik m een beetje heen en weer. Zo komen de pitten wat losser te zitten. Peuter ze los. Het is de bedoeling dat er geen wittig/gelige vliezen bij de pitjes komen.
Klop de slagroom stijf. Roer de mascarpone los en spatel room en mascarpone luchtig door elkaar tot het gemengd is. Doe er een drupje (dat kan heel sterk smaken, dus voeg toe, proef en voeg eventueel meer toe) rozenwater door. Meng de granaatappelpitjes erdoor. Schep de granaatappelroom in de meringuebakjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten