Limoencello
(ruim een liter)- 5 limoenen
- 4 deciliter 96%alcohol
- 7 deciliter water
- 350 gram suiker
Boen de limoenen heel goed schoon in warm water. Rasp de groene schil er fijn af. Doe dit in een goed afsluitbare, brandschone, pot of fles met de alcohol. Laat 2-3 (4 mag ook) weken staan en schud af en toe.
Verwarm het water met de suiker en roer totdat de suiker helemaal is opgelost. De siroop hoeft niet te koken. Laat afkoelen.
Maak mooie flessen (liefst met een schroefdop) goed schoon in een heet sodasopje en spoel na met kokend water.
Giet de alcohol met limoenrasp door een zeef waarin je een stukje kaasdoek hebt gelegd om de rasp eruit te zeven.
Meng de limoenalcohol met de suikersiroop en giet in de mooie flessen. Bewaar in de vriezer zodat je altijd koude, stroperige limoencello hebt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten