vrijdag 7 december 2012

Limoencello

afbeelding-zelfgemaakte-limoncello-limoenen

Er is een meneer die margarita-ijs maakt. (11/2/15 - inmiddels niet meer voor anderen maar alleen nog voor zichzelf) Daarvoor heeft hij limoensap nodig. Maar hij gebruikt niet alle rasp. Daarom heeft hij van die restjes rasp limoencello gemaakt. Limoncello maar dan met limoen. Hier stond zijn recept. Toen ik dat las werd ik weer herinnerd aan een van de dingen op mijn "een keer te maken-lijstje". Na tien jaar (toen had ik al uit Italie 96% alcohol meegenomen) kwam het er dan toch van. Ik volgde zijn recept, maar halveerde min of meer de hoeveelheden. Hieronder hoe ik het gemaakt heb.

Limoencello

(ruim een liter)

  • 5 limoenen
  • 4 deciliter 96%alcohol
  • 7 deciliter water
  • 350 gram suiker

Boen de limoenen heel goed schoon in warm water. Rasp de groene schil er fijn af. Doe dit in een goed afsluitbare, brandschone, pot of fles met de alcohol. Laat 2-3 (4 mag ook) weken staan en schud af en toe. 
Verwarm het water met de suiker en roer totdat de suiker helemaal is opgelost. De siroop hoeft niet te koken. Laat afkoelen. 
Maak mooie flessen (liefst met een schroefdop) goed schoon in een heet sodasopje en spoel na met kokend water. 
Giet de alcohol met limoenrasp door een zeef waarin je een stukje kaasdoek hebt gelegd om de rasp eruit te zeven. 
Meng de limoenalcohol met de suikersiroop en giet in de mooie flessen. Bewaar in de vriezer zodat je altijd koude, stroperige limoencello hebt. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten