Appelplaattaart met kaneelcustard en walnoten
(bakplaat)- 400 gram zelfrijzend bakmeel
- 240 gram boter
- 1 ei
- 100 gram bruine basterdsuiker
- 100 gram rietsuiker
- 1 kilo appels
- 3 dl melk
- 20 gram custardpoeder
- 20 gram suiker
- 1,5 theelepel kaneel
- 100 gram gedopte walnoten
Meng boter, zelfrijzend bakmeel en beide suikersoorten in de keukenmachine tot een kruimelig mengsel. Meng dan het ei erdoor tot het deeg een bal gaat vormen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het deeg hierover en duw uit tot een plak deeg.
Schil de appels, snijd in vieren, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes. Verdeel de schijfjes appel over het deeg.
Meng custardpoeder en suiker met een beetje melk tot een papje. Breng de rest van de melk aan kook. Roer het papje door de kokende melk tot je een vla hebt zonder klontjes. Laat nog 1 minuut pruttelen. Roer de kaneel erdoor.
Verwam de oven voor op 180C.
Verdeel de vla in blubjes over de appel. Bestrooi de taart met de walnoten. Bak de taart in ± 50 minuten gaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten