Lasagne met gegrilde courgette, ricotta en walnoten
(1 lasagneschaal)- 1 grote courgette (± 450 gram)
- olijfolie
- 6 deciliter liter tomatensaus
- 250 gram ricotta
- geraspte schil van 1 citroen
- fijngehakte rode peper naar smaak
- flinke handvol basilicumblaadjes
- 20 gram boter
- 20 gram bloem
- 3 deciliter melk
- peper, zout, nootmuskaat
- 75 gram geraspte kaas
- ± 10 walnoten
- ± 125 gram lasagnebladen
Snijd de courgette in plakken van 2 mm dik. Verhit een grillpan tot erg heet en bestrijk de plakken licht met olie. Gril de courgette aan elke kant 1-2 minuten. Leg zolang op een bord.
Meng de ricotta met de citroensrasp, peper, basilicum en eventueel wat zout.
Maak bechamelsaus door de boter te laten smelten (niet bruin laten worden). Roer de bloem erdoor en laat even garen. Giet dan de melk erbij en klop tot er geen klontjes meer zijn. Breng op smaak met wat peper, nootmuskaat en zout.
Kraak de noten en hak in grove stukjes.
Verwam de oven voor op 175C.
Bouw de lasagne als volgt op: 1/3 tomatensaus - 1/3 deel courgette - lasagnebladen -1/3 deel tomatensaus - 2/3 deel ricotta - 1/3 deel courgette - lasagnebladen - 1/3 tomatensaus - 1/3 courgette - lasagnebladen - bechamelsaus - geraspte kaas & ricotta - walnoten.
Bak de lasagne in ± 30 minuten gaar. Als je de combimagnetron gebruikt, is de lasagne in 15-20 minuten klaar.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten