Chocoladetaart met maltesers
(doorsnee 22 cm)- 3 eieren
- 150 gram suiker
- 150 gram boter
- 125 gram zelfrijzend bakmeel
- 25 gram cacao
- 75 gram roomkaas
- 75 gram zachte boter
- 75 gram poedersuiker1
- 1 volle theelepel oploskoffie
- 1 theelepel cacao
- 50 gram gesmolten chocolade
- ± 20 maltesers
Klop de eieren met de suiker ± 5 minuten luchtig. Smelt de boter en klop de gesmolten boter door het eisuikermengsel. Zeef het bakmeel en de cacao erboven en spatel dit erdoor.
Verwarm de oven voor op 200C.
Schep het beslag in de bakvormen en bak de bodems in ± 25 minuten gaar. De cake is goed als een cocktailprikker die je erin steekt er droog uitkomt.
Laat de bodems iets afkoelen in de vorm en daarna verder op een rooster.
Meng voor de vulling de roomkaas met de oploskoffie en cacao en roer er daarna de zachte boter, en poedersuiker door. Laat weer harder worden in de koelkast, maar niet te want je moet het nog wel kunnen over de taartbodem kunnen verdelen.
Verdeel de koffiecrème over 1 taartbodem en leg de andere er boven op.
Smeer de gesmolten chocolade over de bovenkant van de taart en verdeel de maltesers erover.
Laat hard worden in de koelkast.
Mmmmmmmmm, dit klinkt heerlijk!!
BeantwoordenVerwijderenEllen, je moet het nog even met klinkt heerlijk doen. Ik heb wel een foto maar die ben ik vergeten bij te zetten. om dat te kunnen doen moet ik achter een echte computer zitten. Dan is het hopelijk ook "ziet er lekker uit". Hij smaakte ook lekker.
BeantwoordenVerwijderengroet, Johanneke