zaterdag 26 januari 2013

Bloemkooltajine met amandelen

Bloemkooltajine met amandelen

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 2 + 1/2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in kwartenschijfjes
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 theelepel komijn
  • 1/2 theelepel cayennepeper
  • 1/2 groentebouillonblokje
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram dadels, in stukjes
  • 50 gram amandelen
Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak de ui een paar minuten. Voeg de kaneel, komijn en cayennepeper toe en bak even mee. Doe dan de bloemkoolroosjes erbij en schep 2 minuten om. Doe dan 250 ml water, het bouillonblokje, de rozijnen en de de dadels erbij. Breng aan de kook en doe dan het deksel op de pan. Laat 10 minuten zacht koken. Schep halverwege een keer om zodat de onderste bloemkoolroosjes boven komen te liggen. 
Verhit de halve eetlepel olie in een kleine koekenpan. Bak de amandelen 2 minuten tot ze lichtbruin kleuren. Schep over op een bordje. 
Proef als de bloemkool gaar is het stoofvocht en kruid eventueel bij met peper of zout. Bestrooi de bloemkool met de amandelen.
Lekker met couscous. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen