Worteltajine
- 1 eetlepel olie
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook
- 1/2 rode chilipeper, gesnipperd (of een theelepel harissa)
- 500 gram wortels, in reepjes van ± 5 cm lang
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel korianderzaad (gemalen)
- 1/2 groentebouillonblokje
- 3 deciliter water
- 10 kalamataolijven, in stukjes
Verhit de olie in een pan. Fruit de ui een paar minuten. Fruit dan de knoflook en peper nog een minuutje mee. Roer de kurkuma, komijn, koriander erdoor. Schep de wortels erbij. Doe het water en het kaneelstokje en het bouillonblokje erbij. Breng aan de kook. Doe een deksel op de pan en laat de wortels in ± 10 minuten gaar worden. Giet af en schep de olijven erdoor.
Bloemkool met tahin
Bloemkool met tahin
- halve bloemkool
- 1 deciliter yoghurt
- 2 eetlepels tahin
- sap halve citroen
- flinke handvol platte peterselie
- 1 theelepel honing
- peper zout
Verdeel de bloemkool in roosjes. Kook de roosjes in een bodem lichtgezouten water beetgaar. Laat afkoelen tot lauwwarm. Meng de yoghurt met de tahin, citroensap, peterselie, honing en peper en zout naar smaak. Verdeel de bloemkool over een schaal en giet de dressing eroverheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten