Mango tarte tatin
(2 personen)- 25 gram suiker
- 10 gram boter
- 2 velletjes diepvriesbladerdeeg
- 1 eetlepel geraspte kokos
- 1/3 mango, in plakken
Laat het bladerdeeg ontdooien. Bestrooi 1 velletje met de kokos en leg het andere velletje erop. Druk aan en rol iets uit, probeer het iets ronder te maken.
Leg een velletje bakpapier op de bodem van een kleine quichevorm of ovenschaal.
Verwarm de oven voor op 200C
Verhit suiker met de boter in een pan met dikke bodem. Laat, op niet te hoog vuur, gelijkmatig smelten. Beweeg de pan af en toe heen en weer om het te mengen. Draai het vuur iets hoger en kook tot een bruine karamel. Giet de karamel op het bakpapier. Verdeel de mango er snel over voordat de karamel helemaal hard is geworden. Dek af met het bladerdeeg en frummel dat er een beetje omheen.
Bak de mangotatin in 20-25 minuten goudbruin. Keer voorzichtig (hete karamel!) om op een bord en plak eventueel achtergebleven mango terug op zijn plek.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten