maandag 28 januari 2013

Vakantie-eten - Thailand

Rond kerst en oud&nieuw ben ik naar Thailand geweest. Lekker strand en zon, veel tempels, een beetje jungle en natuurlijk lekker eten.
Ik heb een dagje kookschool gedaan, maar dat is ook het enige koken in 3 weken geweest. Eten is daar zo lekker en goedkoop, daar hoef je niet zelf voor te gaan koken. Er is zoveel aanbod aan eetstalletjes en restaurantjes. Ik heb het idee dat niemand (behalve die uitbaatsters) zelf kookt, iedereen haalt wat.
Ik vond het heerlijk om 2 keer warm te eten. Ontbijt hield ik wel "westers" met yoghurt&muesli&fruit of toast met jam.
Inspiratie opgedaan om thuis met Thaise invloeden te koken. De eerste pad thai is gemaakt, sticky rice komt binnenkort op een andere manier voorbij. Jammer dat mannetje Q niet zo van de rijst & noedels is. Met te pittig moet ik ook niet aankomen, maar daar moet ik zelf ook aan wennen. De rode currypasta die ik direct gemaakt had, was te pittig. Dus nog maar extra gember, laos, citroengras en knoflook pureren en dat erdoor mengen.
Hieronder een fotoimpressie van de vele bordjes eten die ik tot mij heb genomen.


roergebakken kip met mais, paddenstoelen en rijst, niet pittig, maar lekker bordje eten voor tussen de middag


rode curry met eend en ananas en lychees (ik heb nog 2 hele eenden in de vriezer liggen, dus iets dergelijks staat op mijn "nog-te-koken-lijstje"


pad thai met passievruchtsinaasappelshake op de markt van Chiang Mai
milde groentencurry met tofu en noedels
rijst met gepocheerde kip, de kippenbouillon en een pittige dipsaus, op de markt van Fang


een lunch tijdens een jungletocht; koude rijst met een koud groentegerecht,  deed me denken aan tjaptjoi.; niet het lekkerste eten, maar gezien de omstandigheden viel het mij niet tegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten